Måndag!

Har typ inte sovit nått inatt.. legat och vridit och vänt mig hela tiden, kollat på klockan emellanåt.. *Jobbigt*
 Idag har jag då jobbat och sen kom syster in till stan, åt lunch på Easten Palace. Sjukt go buffe =)
Trodde inte att jag skulle få i mig nått men de va så gott..
For och jobbade vidare, myycket att städa. Men det är skönt att ha nått annat att fokusera på...
Sen for jag och handlade lite och sen hämtade jag mina älsklingar på dagis.
Träffade D en snabbis... Fan det gör så jävla ont.. Varför ska det vara så svårt... Ingen kan kramas som du, ville inte släppa dig men det vart så jobbigt... =(
Käkade utomhus, Kevin ville absolut det, så vi dukade upp och åt, men gick in direkt efter, blev lite kyligt en sväng. Fixade ihop jordgubbar och grädde, satte oss framför tv:n. Mysigt!
Lekt har vi gjort, massa med bilar och sen läste jag saga. Nu ligger dom och somnar förhoppningsvis snart, men Emilia har börjat klättra ur sängen, iaf hos Micke så hon lär väl göra det här med. Men än så länge hörs inget konstigt.. Håll Tummarna att hon inte börjar med det här också...


Nu sitter jag bara här, tom i bollen...
Har förresten lånat 3 böcker, får se om jag får nån ro att läsa...



Säg det Inte Till Någon

När Kathy var tolv år gammal skickades hon till ett av de många Magdalenatvätterierna som katolska kyrkan under hela 1900-talet drev på Irland. Här tvingades tusentals flickor utföra slavarbete under ohyggliga förhållanden. Flickorna fick även genomlida brist på kontakt med familj och omvärlden, sexuella övergrepp och våldtäkter. Kathy föll offer för en av dessa våldtäktsmän och födde bara några veckor innan hon fyllde 14 år sin lilla flicka Annie. Flickan led av en svår sjukdom men levde tills hon var tio år.

Kathy utsattes tidigt i sitt liv för misshandel och sexuella övergrepp. Hon blev inåtvänd och självdestruktiv och en läkare ställde diagnosen "ett barn med en störning i personligheten". Därför hamnade Kathy endast 8 år gammal på sin första insitution. Hon blev våldtagen av en präst, berätta för nunnorna och skickades då till en barnavdelning på ett psykiatriskt sjukhus, men där fortsatte misshandeln och övergreppen, dessutom gav de henne höga doser av läkemedel och elchocker. Kathy flyttades runt, tills nu, idag, då hon känner sig redo att stå upp och berätta om sina upplevelser.



Älskande systrar

Kvällen är perfekt, gästerna minglar, vinglasen är välfyllda och på brickornafinns läckra snittar. Victoria Stratford har ordnat med fest för sin framgångsrika make, advokaten David. Det vackra paret får äntligen sin chans att visa upp sitt nyrenoverade hus, sina välvårdade barn och sitt fantastiska liv. Allt för att dölja den verklighet som döljer sig under ytan. Älskande systrar handlar om Victoria, Clara och Annie, tre mycket olika kvinnor men med en gemensam nämnare, de är systrar. Födelsedagsfesten visar sig bli ett avgörande vägskäl för de tre kvinnorna, de tvingas alla gå en väg fylld av kärlek, sorg och svek och tillsammans får de lära sig vad det betyder att vara syster,fru och älskarinna.
Älskande systrar är spännande och gripande, författarinnan förlorar aldrig glimten i ögat när hon skriver, och läsningen är mycket underhållande.




Pappa Utan Barn
När Johan träfar Maria får han den familj han alltid velat ha. Men relationen utvecklas till en mardröm och efter skilsmässan blir Maria allt mer ovillig att låta honom träffa barnen Björn och Niklas. Vårdnadstvisten blir för Johan en kamp om att överhuvudtaget få umgås med sina barn, medan Marias försök att skilja barnen och deras pappa får god hjälp av de svenska myndigheterna. I mitten hamnar sönerna Björn och Niklas som inte förstår varför pappa försvinner.
Pappa utan barn är en personlig berättelse om ett ständigt aktuellt problem. Här kommer en pappa själv till tals, med all sin sorg, ilska, längtan och frustration. Det är ett inlägg i debatten om de frånskilda fädernas rätt som syftar till att sätta papporna i fokus.

Pappa utan barn är en sann historia kommenterad av pappaombudsmannen Arne Wirén. Namn och platser i boken är dock fingerade eller ändrade.


Kommentarer
Postat av: Jane

hur gick det med skruttan ? Klättra hon ur eller somna hon snällt? :)

2008-06-16 @ 21:10:53
URL: http://janemargaretha.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hon somnade så snällt =)

2008-06-17 @ 16:42:54
URL: http://johaani.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0